Echipa și antrenorul

O echipă este formată din 2 - 6 copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. Membrii echipei nu trebuie să fie sub sau peste vârsta limită, luând în considerare ca termen limită 31 decembrie al anului în care se lansează provocarea curentă. Pentru MISSION MOON termenul limită este de 31 decembrie 2018.

Antrenorul (vârsta minimă de 18 ani) este responsabil de toate aspectele legate de organizarea echipei. El sau ea este responsabil cu înregistrarea echipei și comandarea materialelor necesare pentru FIRST® LEGO® League Junior. De asemenea, antrenorul are grijă de echipă înainte și în timpul expoziției. Antrenorul nu se ocupă de construirea, programarea sau de cercetarea propriu-zisă, ci va ajuta echipa să găsească propriile soluții.

Sunt necesare cunoștințe anterioare pentru a participa la FIRST LEGO League Junior?

Pentru FIRST LEGO League Junior, abilități tehnice și non-tehnice sunt binevenite și esențiale. Pentru a realiza un proiect de succes, echipele vor avea nevoie de creativitate și abilități suplimentare față de cele tehnice. Fiecare membru poate adăuga valoarea echipei sale prin folosirea propriilor talente și pasiuni.

În mod ideal, un antrenor de FIRST LEGO League Junior este interesat de tehnologie și știință. Suplimentar, antrenorul trebuie să fie dispus să ajute copiii să descopere și să învețe. Cu toate aceastea, nu sunt necesare cunoștințe tehnice avansate.

Pentru cei ce doresc să devină antrenori ai unei echipe de FIRST LEGO League Junior, sunt disponibile suficiente materiale ajutătoare.

Ce materiale sunt necesare?

Fiecare echipă înscrisă oficial în cadrul FIRST LEGO League Junior va primi un set inspirațional. Acest set conține aproximativ 690 de cărămizi și elemente LEGO, minifigurine, precum și 6 plăci de construcție (16x16 cm). Setul inspirațional are menirea de a oferi echipei un punct de plecare pentru proiectul de cercetare și modelul construit de către membrii echipei. Setul inspirațional diferă de la an la an.

Setul inspirațional este inclus în taxa de participare.

FIRST LEGO Leauge Junior recomandă folosirea setului LEGO Education WeDo 2.0 sau WeDo pentru motorizarea și/sau automatizarea construcției realizată de echipă. Totuși, orice produs LEGO se poate folosi pentru construcția și motorizarea modelului echipei. Pentru partea de motorizare este acceptat orice produs LEGO care poate fi programat: WeDo, WeDo 2.0, RCX, NXT, EV3 sau BOOST.

Echipele nu vor avea nevoie de plăci de construcție sau elemente LEGO suplimentare. Desigur, se pot achiziționa sau folosi oricâte elemente LEGO suplimentare consideră membrii echipei că le sunt necesare.

Timpul necesar

În calitate de antrenor, trebuie să vă întâlniți cu echipa cel puțin o dată pe săptămână în timpul etapei de pregătire (aproximativ 12 întâlniri de echipă). În plus, antrenorul însoțește echipa în ziua expoziției.

Pentru membrii echipei se aplică aceeași perioadă. Este ca o activitate sportivă. Cu cât se pregătește și repetă mai mult, cu atât echipa va avea rezultate mai bune.

Costuri de participare

Taxa de participare la FIRST® LEGO® League Junior este de 750 RON și include:

 • Setul Inspirațional LEGO, conceput special pentru sezonul curent și disponibil doar echipelor oficial înscrise.
 • Resurse educaționale pentru antrenori, conform cu tematica sezonului.
 • Ghidul antrenorului, cu un set de 12 întălniri ce pot fi folosite pe parcursului perioadei de pregătire.
 • Caiete de lucru, ce vor fi folosite de membrii echipei pe parcursului sezonului curent.

Pachete  de participare la FIRST® LEGO® League Junior pentru organizații care înscriu mai multe echipe:

 • 3900 RON pentru pachetul de 6 echipe (650 RON / echipă adițională)
 • 2100 RON pentru pachetul de 3 echipe (700 RON / echipă adițională)
Important!

Taxa de participare nu include setul de robotică LEGO Education WeDo 2.0 și costul livrării prin curier.

Înscrierea echipelor

Cerințele pentru înscrierea unei echipe se pot sumariza astfel:

 • echipă FIRST® LEGO® League Junior cu 2 - 6 membri
 • vârsta copiilor cuprinsă între 6 și 10 ani
 • un antrenor adult
 • un mentor (opțional)
 • un set LEGO Education WeDo 2.0 sau LEGO BOOST
 • finanțare pentru taxa de participare FIRST® LEGO® League Junior

Antrenorul echipei este cel care va înscrie echipa/echipele folosind formularul de înscriere.

Echipele FIRST LEGO League înscrise, beneficiază de un discount de 10% la achiziționarea oricăror produse educaționale de la partenerul LEGO Education în România.

Achizițiile pot fi demarate doar de antrenorul unei echipe înscrise la FIRST LEGO League Junior!